Liefde en seksualiteit
15561
post-template-default,single,single-post,postid-15561,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Liefde en seksualiteit

Liefde en seksualiteit

 

Over de liefde:

“Wanneer je met iemand kennismaakt, zijn een mooi voorkomen en een gunstige sociale positie waarschijnlijk het eerste waar je bij stilstaat. Dergelijke voordelen maken echter niet Versie 2lang indruk als je niet achter deze uiterlijkheden iets van subtiele, levende aard aanvoelt, dat overeenstemt met datgene dat ieder van ons in het diepst van zijn wezen nodig heeft.
 Je weet dat, je hebt daar al ervaring mee, maar ben je tot het besluit gekomen dat je, om de ware liefde te ontmoeten, moet werken aan jezelf, in jezelf iets moet scheppen dat zuiver, lichtend, poëtisch en muzikaal is? … Het is de enige manier om mannen of vrouwen aan te trekken die eveneens de zuiverheid, het licht, de poëzie en de muziek zoeken . Vergeet nooit dat alles draait om deze subtiele trillingen, deze energiestromen die tussen de wezens circuleren.”

 

Over de seksualiteit:

“Hoeveel moralisten hebben  zich uitgesproken over de seksuele daad om deze te veroordelen! Maar in werkelijkheid is de daad zelf noch slecht noch goed; alleen de intentie die je erin legt, telt; de manier waarop je het beleeft, maakt het crimineel of heilig.
Als een persoon niet aan zichzelf heeft gewerkt, als hij egoïstische of oneerlijke bedoelingen heeft, zelfs als hij beslist deze daad legitiem te maken door te huwen, zal hij misschienUnknown instemming krijgen en toegejuicht worden, zijn familie zal er een feest van maken, het gemeentehuis zal hem het recht, en de kerk de zegen geven, maar de natuur zal hem veroordelen. Want wat zal deze persoon aan zijn partner doorgeven? Ziekten, slechte eigenschappen, schadelijke invloeden, dat is alles. Dus, zelfs al keurt de hele wereld de daad goed, de wetten van de levende natuur zullen zich tegen hem of haar uitspreken. En omgekeerd: sommigen zouden het je kwalijk kunnen nemen seksuele relaties te hebben met een vrouw of een man met wie je officieel niet getrouwd bent, maar als je de Hemel in de ziel van dit wezen hebt uitgestort, als hij of zij zich dankzij jouw liefde verheft, nobeler, mooier wordt, zal de Hemel daarboven in verrukking zijn en jou zijn zegeningen geven.”

 

Lees meer hierover in: “De seksuele kracht of de gevleugelde draak”, Reeks Izvor 205
Te bekijken en te bestellen via Prosveta.