De vrouw en het Koninkrijk van God
15565
post-template-default,single,single-post,postid-15565,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

De vrouw en het Koninkrijk van God

De vrouw en het Koninkrijk van God

Lightdancer (2)

 

“God heeft aan de man en de vrouw veel macht gegeven, maar deze kracht verschilt voor beiden. Wat de vrouw kan, kan de man niet en wat de man kan, kan de vrouw weer niet. De vrouw levert de materie en de man voorziet in de geest, dat wil zeggen het leven. Iedereen weet hoe dit werkt op fysiek vlak, maar op het goddelijke niveau gaat men aan deze grote mysteriën voorbij. Van nu af aan moeten alle vrouwen zich verenigen om samen een collectieve Vrouw te vormen, die binnen de mensheid het nieuwe leven ter wereld zal brengen. Zonder deze materie kan de goddelijke geest geen gedaante aannemen.

Hoeveel spiritualisten hebben de vrouw niet geminacht, zonder te weten dat ze juist door die minachting het Koninkrijk van God niet konden verwezenlijken!

Hoe wordt een kind gevormd in de schoot van zijn moeder? De vader gaf het zaad, en gedurende negen maanden omgeeft zij het met materiaal, geeft ze het een lichaam. Op dezelfde manier kan een Meester, een ingewijde op spiritueel vlak een kiem geven, een sublieme gedachte. Opdat die gedachte vorm zou krijgen, zijn er met name vrouwen nodig die daar materiaal voor aandragen. Dat materiaal zijn etherische deeltjes, fluïda die van hen uitgaan. Het lichaam, dat dan gevormd wordt, bestaat in eerste instantie in het onzichtbare, maar als zij zich erop concentreren, als ze het voeden, als ze eraan werken, zal het geleidelijk condenseren tot het een bijna zichtbare en tastbare werkelijkheid wordt.
Je zult zeggen dat je nog nooit zo’n onwaarschijnlijke theorie hebt horen verkondigen. Ze komt je onwaarschijnlijk voor, maar ze is waar. De dag, dat juist vrouwen het als een collectieve eenheid aanvaarden om bevrucht te worden door de gedachte van het Koninkrijk van God op aarde, die Jezus voorspeld heeft, zullen zij het materiaal, dat voor de uitvoering daarvan nodig is, aandragen.” – Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

Lees verder over deze hoopgevende kennis in het boek “Mystiek van Man en Vrouw (spirituele galvanoplastiek)”, deel 214 uit de Izvor reeks. Je kunt deze pocket bestellen via Prosveta.