Naam en Beeldmerk
15522
post-template-default,single,single-post,postid-15522,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Naam en Beeldmerk

Naam en Beeldmerk

 

Versie 2Waarom de naam Universele Witte Broederschap?

Het woord ‘wit’ heeft betrekking op de zuiverheid van de ziel. Zoals wit de synthese is van alle andere kleuren, zo wil de beweging laten zien hoe alle mensen, zonder uitzondering (universeel), een nieuwe vorm van leven op aarde kunnen realiseren, met eerbied voor elk ras, elk geloof en elke nationaliteit. Wij zijn allen broeders en zusters van elkaar, zonen en dochters van dezelfde hemelse Vader (God) en dezelfde goddelijke Moeder (de Natuur).

 

DSC_0137

 

Wat symboliseert het beeldmerk?
“Het water dat uit de vaas van de oude man stroomt in het teken Waterman, leert aan de mensen dat zij alles moeten voeden, besproeien en vrucht doen dragen; in zichzelf en om hen heen. Het symbool van onze Broederschap, het anker* met de twee handen die het water laten stromen, is ook een symbool van Waterman. Het water draagt het leven en net zo wordt de mens het water des levens onthouden als hij niet wordt “besproeid”(geïnspireerd). Het is de zonnevlecht waaruit dit water stroomt. In het evangelie van Johannes staat: “rivieren van levend water zullen stromen uit het hart…” – Omraam Mikhaël Aïvanhov, Oeuvres complètes deel 25, blz. 12 (niet vertaald)

 

 

Versie 2“Wat een prachtige dingen je al niet kunt doen met de hand! Het is een magisch instrument. Al wat de mens op dit moment met zijn handen doet is niets in vergelijking met wat hij zou kunnen doen. De kosmische Intelligentie heeft in de hand heel de toekomst van de mens gelegd. Via de handen kan de mens alles bereiken wat hij wil. De hand is een levend wezen, zij heeft een eigen brein, zenuwgestel, maag… Zoals het universum zich weerspiegelt in de verschillende organen van ons lichaam, zo weerspiegelen de organen van ons lichaam zich in de hand. Ja, ten opzichte van ons lichaam onderhoudt de hand precies dezelfde relatie als ons lichaam dat onderhoudt met het universum. Daarom is de hand van zo’n groot belang.” – Omraam Mikhaël Aïvanhov, Oeuvres complètes deel 17, blz. 249 e.v. (niet vertaald)

 

Verder lezen?
uwb symboolDe Nieuwe Aarde, verzameld werk deel 13, hst IV, De handen. Zie Prosveta.

*Het anker: symbool van hoop en vertrouwen. In het vroege christendom verwijst de vorm naar het kruis. In de esoterische wetenschap symboliseert het anker, als drietand, de drie-eenheid op verschillende niveaus. Het touw verwijst naar de standvastige verbinding met het Hoge Ideaal. Symboliseert ook de (kundalini)slang of de wijnstok die omhoog slingert naar de hemelse gebieden en onderweg zuiverend werk verricht.