Wat is de Universele Witte Broederschap?
15518
post-template-default,single,single-post,postid-15518,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Wat is de Universele Witte Broederschap?

Wat is de Universele Witte Broederschap?

 

3714.600x450“De Grote Universele Witte Broederschap, die altijd bestaan heeft en gevormd wordt door heiligen, profeten, Ingewijden, grote Meesters, engelen, aartsengelen en godheden, neemt van tijd tot tijd het besluit om een redder naar de aarde te sturen. Op die manier zijn o.a. Rama, Boeddha, Lao-Tse, Fo-Hi, Pythagoras, Hermes Trismegistos, Mozes, Jezus en Peter Deunov tot ons gekomen… Ieder van hen kwam hier om een nieuwe vorm te geven aan dezelfde eeuwige principes.

Het betreft altijd en overal dezelfde filosofie, want de waarheid verandert nooit. Aangezien de mensheid evolueert, kunnen de middelen, de methoden en de vormen nooit dezelfde blijven. Kijk maar eens naar een kind dat groter wordt; je kunt het niet meer dezelfde kleertjes laten aanhouden als toen het twee of drie jaar oud was, je moet het andere geven. Hetzelfde geldt voor filosofie en godsdienst: elk nieuw tijdperk heeft behoefte aan nieuwe vormen.

 

elever-son-niveau-vibratoire1-300x223En nu is het tijdperk aangebroken dat de Universele Witte Broederschap, boven, zich hier beneden wil manifesteren. Jezus zei in het Onze Vader: “Uw wil geschiede op aarde zoals in de Hemel”, wat betekent dat het beneden net zo moet worden als boven. Deze Universele Witte Broederschap ‘boven’ leidt en verdeelt alles in heel het universum en onze Broederschap, hier beneden, is een weerspiegeling van die daarboven.

Ik heb nooit gedacht dat onze Broederschap de echte Universele Witte Broederschap was (ik ben realistischer dan wie ook en ik maak me geen illusies), maar zij zal het op een dag wel worden. Wanneer iedereen zich voorbereidt om de broeders en zusters van hierboven in zichzelf te ontvangen en te dragen, dan zal onze Broederschap de echte Broederschap zijn. Laten we zo denken.” – Omraam Mikhaël Aïvanhov

DSC_0025 - versie 2 – Versie 3

 

Wat is nieuw in deze filosofie

Ieder wezen op aarde is als een woord

in het grote universele gedicht.

Op de dag dat liefde deze woorden met elkaar verbindt,

zullen zij samen de zinnen van dat gedicht vormen

en dan zal broederschap haar intrede doen.

 – Omraam Mikhaël Aïvanhov –

 

 

…Er is geen evolutie zonder involutie. Het is de involutie die de evolutie schept. En dat is door de wetenschappers nog nooit zo gezegd. Wat houdt dat in? Dat er heel hoog ergens iets is dat zich opoffert, dat zich manifesteert, dat zich presenteert, opdat er een evolutie in de vorm (de materie) zal plaatsvinden, in de planten, overal. En dat iets, dat onzichtbare, ontastbare, heeft een eigen leven; het is de geest die involueert, die indaalt om de stof te verlevendigen. En de stof verheft zich (daarna), die evolueert.

Er is in de kosmos sprake van twee principes, vrouwelijk en mannelijk, de stof en de geest. De stof kijkt naar boven, naar de geest, om zich te spiritualiseren, omdat ze te verhard is. En de geest, die zo gespiritualiseerd is, wil de stof tot leven brengen en dus bewegen beiden zich naar elkaar toe, totdat ze samensmelten en het zegel van Salomo vormen.

Unknown-1-2

Men dient dus op te stijgen (naar de geest) en neer te dalen naar de aarde. En wat leert de religie de mensen gewoonlijk? Op te stijgen naar de hoogten, naar God, naar het Nirwana

 

 

Versie 3Naamloos-7-300x216Dat is het vrouwelijke principe en sinds honderden, duizenden jaren beoefent men dit. Maar het Koninkrijk van God is nog steeds niet gerealiseerd. Men heeft iets daar boven gerealiseerd, men is in extase, men is versmolten met God en de anderen lijden, de hele mensheid lijdt… En ik zeg u nu, draai de dingen om, daal af naar beneden.

Laat het mannelijk principe naar beneden afdalen, hier op aarde, laat het zien door je gebaren, door je gedrag, dat je boven hebt aanschouwd… dat is involutie, dat is de geest, dat is het nieuwe wat wij brengen. Het Koninkrijk van God hier op aarde realiseren, omdat het daarboven al gerealiseerd is. En daarom vroeg Jezus; Onze Vader… Uw wil geschiede op aarde zoals in de Hemel…” – Omraam Mikhaël Aïvanhov

Verder lezen?
De Gouden Sleutel, verzameld werk deel 11, hst XXII, “Het werk voor de Universele Broederschap”,
De ware leer van Christus (over de esoterische betekenis van het Onze Vader), reeks Izvor nr.215

 

Je kunt deze boeken online bestellen bij Prosveta