Kosmische Geest en Universele Ziel
15559
post-template-default,single,single-post,postid-15559,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Kosmische Geest en Universele Ziel

Kosmische Geest en Universele Ziel

“Ik heb u al dikwijls uitgelegd dat de wijze waarop ons

lichaam is gebouwd een volledig onderricht bevat.

 

Over het vraagstuk van de twee beginselen (mannelijk en vrouwelijk) leert het lichaam ons dat deze alleen beneden op het fysieke vlak gescheiden zijn: lichamelijk kan een mens alleen maar een man of een vrouw zijn (hermafrodieten komen heel zelden voor). Maar boven in het goddelijke gebied zijn de twee beginselen verenigd (..) en daarom is de mens van boven schepper, vrij, leeft hij in de volheid. De moeilijkheden komen doordat mannen en vrouwen, als ze afdalen om te incarneren, zo in beslag genomen worden door hun uiterlijk voorkomen, dat ze vergeten dat ze boven in het goddelijke gebied twee in een zijn: met zijn ziel en zijn geest is elk wezen de weerspiegeling van de goddelijke androgyn, de goddelijke Ziel en Geest, de hemelse Vader en Moeder, deze twee Entiteiten die in werkelijkheid slechts één zijn en die wij God noemen.

 

15577898_mlDe Ingewijde, die de onmetelijke wijsheid heeft begrepen, die hem door de kosmische Intelligentie in de mond is gelegd, weet dat hij boven, op spiritueel niveau de twee beginselen bezit. Daarom doet hij elke dag bij de meditatie zijn best om in dat oneindige licht, dat de universele Ziel wordt genoemd, door te dringen, om haar te bevruchten door in haar zijn gedachte, zijn wil te projecteren. En wanneer hij daarin geslaagd is, levert hij zich over aan de kosmische Geest, die zich van hèm meester maakt en in zijn ziel de levende kiemen projecteert, die in de vorm van inspiratie en vreugde zullen ontluiken.”     – Omraam Mikhaël Aïvanhov, uit: Synopsis “U bent Goden”, deel VIII, hst.3.

 

In de Synopsis, die uit drie delen bestaat, is het Verzameld Werk van Omraam Mikhaël Aïvanhov, dat uit 32 delen bestaat, als het ware samengeperst.
Deel 1 is nu vertaald, en er wordt door het Prosveta team hard aan gewerkt om de delen 2 en 3 de komende jaren ook uit te brengen.

Deel 1 kun je bekijken en bestellen via www.prosveta.nl