Voordrachten
15573
post-template-default,single,single-post,postid-15573,single-format-standard,bridge-core-2.5,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Voordrachten

Voordrachten

Tijdens elke bijeenkomst van de Universele Witte Broederschap wordt een voordracht bekeken en beluisterd (duur ongeveer 60 minuten) van Omraam Mikhaël Aïvanhov. De UWB beschikt (in licentie) over honderden voordrachten van de Meester, waarin hij ingaat op talloze onderwerpen die de vervolmaking van de mens betreffen. Vanuit telkens weer een andere invalshoek worden gebeurtenissen uit de natuur en het dagelijks leven belicht. Ook geeft hij zo inzicht in hoe een Ingewijde de kosmische wetten vertaald naar het bewustzijnsveld van de gewone mens. Tegelijkertijd toont hij daarmee aan hoe uniek, wonderbaarlijk de mens is. Ook hoezeer hij zijn mogelijkheden kan uitbreiden, mits hij bewuster gaat leven. Zo kunnen we, in plaats van volger, of slachtoffer, juist de regisseur worden van onze toekomst.
De voordracht wordt vertaald uit het Frans door middel van ondertiteling of door rechtstreekse vertaling via een auditief systeem.

Op de pagina ‘Video’s’ kun je een aantal fragmenten bekijken.

Waarom hechten wij aan het gezamenlijk bekijken en beluisteren van de voordrachten?
Hiermee wordt een mondelinge traditie van wijsheidsoverdracht in stand gehouden die al zo oud is als de mensheid. In de Indiase Upanishaden en in de geschriften van Hermes Trismegistos (500-300 v.Chr.) kunnen we terugvinden hoe dat ging. Naast de overdracht van informatie wordt een dieper inzicht verkregen door de unieke benadering van de werkelijkheid van de Ingewijde (zie boven).  Voor wie Omraam Mikhaël Aïvanhov als hun Meester beschouwen heeft het bekijken en beluisteren  van de voordracht een diepere betekenis.

 “De leerling draagt zijn Meester in zichzelf, in zijn hoofd en in zijn ziel, en deze Meester wordt zo machtig dat hij in staat is te helpen, te troosten en te genezen. Waar ben ik toe in staat? Als mensen bij me komen en zeggen wat hen is overkomen, ben ik verbaasd. Ik denk dan bij mezelf, ‘Die Meester die ze in zich dragen is opmerkelijk, hij kan wonderen verrichten die mijn vermogen te boven gaan’. Daarom moet je weten dat het niet zozeer om de Meester zelf gaat, als om wat je zelf van hem denkt, gelooft of voorstelt.”       – Omraam Mikhaël Aïvanhov

Uit: “What is a spiritual Master?”, hst. 10: The Magical Presence of a Master” (online verkrijgbaar bij Prosveta.)